sv Lelystad'67 vergeet doelpunten te maken

Scheidsrechter

Iersel, G.B. van

Accommodatie

Onbekend

OOSTERWOLDE – SV Lelystad heeft zich met het 0-0 gelijkspel tegen VSCO’61 eigenlijk te kort gedaan. Vooraf wist trainer Jan Boes ook wel dat het niet gemakkelijk zou worden. “Wij zijn de koploper en dan weet je dat iedere tegenstander gebrand is om van je te winnen of  je het zeker lastig te maken. ” In het eerste half uur had SVL een veldoverwicht en speelde met een goede veldbezetting. Helaas konden André Kemper (3x), Madih Doufikar (2x) en Kevin Hansen (2x) dat overwicht niet in treffers omzetten. Toen een voorsprong achterwege bleef werd het spel van SVL onrustiger en in de slotfase van de eerste helft zelfs heel slordig. Na de pauze had SVL moeite om de draad weer op te pakken. Er werd te snel de lange bal gespeeld en veelal werden de verkeerde keuzes gemaakt. VSCO rook een kans en knokte zich, met weer de steun van hun grensrechter, steeds vaster in de wedstrijd. Teveel spelers van SVL dachten het duel wel even te kunnen keren en daardoor werd de veldbezetting te rommelig en werd er teveel gelopen met de bal. Vooral het middenveld, met een in de tweede helft tegenvallende Samir Merraki, wilde teveel forceren. Hierdoor werden veel aanvallen al vooraf onderbroken en kon VSCO een aantal keren niet zonder gevaar uitbreken. Er was nog één grote kans voor SVL. Een kopbal van Kemper passeerde de doelman, maar tot verdriet van de supporters van SVL en vooral van de aanvaller zelf, werd de bal nog door een verdediger uit het doel gewerkt. Na afloop was Boes reëel genoeg om toe te geven dat het moeilijk was geweest . “In de eerste fase van de wedstrijd hadden we moeten toeslaan. Daarna groeide VSCO in de wedstrijd en je moet die ploeg ook een compliment maken over de wijze waarop ze dat deden. We verspelen dure punten, maar ik ben wel blij met weer verdedigend de nul.”

VSCO’61- SV Lelystad 0-0

Opstelling met rugnummers:

Abdelaziz (aanv. (1)), Kwak (13), Vlietstra (4), Boezerman (2), de Beer (5), van Kasteel (18) (76e minuut Rijkeboer (6)), Merraki (7) (90e minuut Yilmaz (15)), Kalai (8), Hansen (19), Kemper (10), Doufikar (11).

Tekst: Rob Kemper
Foto's: Ed Peters