SV Lelystad laat koploper DFS ontsnappen met 0-0 gelijkspel

Scheidsrechter

Koolwijk, P.H.G. van

Accommodatie

Onbekend

OPHEUSDEN – Koploper DFS heeft aan den lijve ondervonden hoe sterk SV Lelystad op dit moment in zijn vel zit. Met hun hechte verdediging en uitblinkende doelman Bennie Geerts wist de thuisploeg uiteindelijk ongeschonden de eindstreep te halen. Met het 0-0 resultaat mocht  DFS uiteindelijk het hardst in de handen knijpen.
SV Lelystad trainer Jan Boes moest het dit keer doen zonder André Kemper (hamstring) en Samir Merraki (knie en voor een aantal weken uitgeschakeld). Hierdoor moest verdediger Adesh Kwak in de wedstrijd als rechter aanvaller optreden en ondanks zijn beperkingen voor deze positie, deed hij dat met volle overgave. Met een uitstekende start toonde SVL zijn wil om te winnen van deze koploper. Zo ging een kopballetje van Kevin Hansen net naast. De thuisploeg liet het vele balbezit aan SVL en zocht zelf de counter met de snelle aanvallers. Zo moest SVL-doelman Milan Leibbrand redding brengen bij een schot van Dusty Louwaars. Na twintig minuten werd Madih Doufikar zwaar aangevallen binnen de beruchte lijnen. Een strafschop leek in de maak, maar toen de scheidsrechter niet reageerde kwam er een reactie van de SVL-bank. Trainer Boes vroeg de scheidsrechter of hij uit de buurt kwam en kreeg daarvoor een berisping. Vlak voor de rust toonde Leibbrand weer zijn klasse door een kopbal van spits Elvin Hardeveld onder de lat weg te tikken.
Na de pauze begon SVL sterk aan het tweede gedeelte van de wedstrijd. DFS werd in de verdediging gedrukt, maar echt honderd procent kansen leverde dat niet direct op. Een schot van Doefikar zorgde voor het enige gegrabbel van doelman Geerts in de deze wedstrijd. Na tien minuten moest Aziz Stitou zich met een liesblessure laten vervangen door Danny de Beer, die prima inviel. Het werd steeds meer een wedstrijd waarin beide ploegen aanvallend aan banden lagen bij de verdedigingen. In de 72e minuut was er een levensgrote kans voor SVL. Een schot van Doufikar kon met moeite gekeerd worden en bij de rebound toonde Kwak aan waarom hij een verdediger is en geen koele afmaker van aanvallen. Even kwam er aan beide kanten ruimte voor de aanvallers, maar verder dan de rand van het strafschopgebied kon men niet komen. In de slotminuut had Leibbrand nog een redding nodig bij een inzet van Hardeveld. Het bleef dus bij een 0-0 eindstand en daarmee kon aanvoerder Michael Samuel wel leven. Trainer Jan Boes was echter een heel andere mening toegedaan. “Als er één ploeg had moeten winnen dan waren wij dat wel. Zij konden alleen maar op de counter spelen. Als ze niet zo’n sterke verdediging hadden dan zou een eerste plaats niet haalbaar voor ze zijn.” Door de resultaten van de andere wedstrijden blijft SVL niet bij voorbaat kansloos in de ranglijst en bij de periodestanden. Wel zorgde de gele kaart voor Steffan Vlietstra ervoor dat de sterke middenvelder in de komende wedstrijd langs de kant moet blijven.

DFS – SV Lelystad 0-0

Opstelling: Leibbrand, Boezerman, Rijkeboer, Zebeda, Stitou (55e min. De Beer), Samuel, Vlietstra, Kalai, Kwak, Hansen, Doufikar.