Datum

9 februari 2013 9:45

Accommodatie

Onbekend

Eindelijk mochten de mannen dan weer een officiële wedstrijd spelen voor de KNVB beker (1e ronde). Los van een oefenwedstrijd tegen Zeewolde C2 mochten de mannen nog geen enkele keer op het (kunst)gras trainen. Dat het anders kan, laat VVOG zien: daar komt ieder team aan de beurt en wordt er samen gedeeld met ruimte en tijd. Een goed idee voor onze club (waar alleen de selectieteams aan de beurt komen).

Vanwege 2 zieken en 1 afmelding moesten en konden we weer een beroep doen op Jesper uit de C6. Jesper, nog bedankt, prima gedaan!

De wedstrijd begon voor ons wat vroeg (09.45 uur), een tweetal had daar duidelijk moeite mee tijdens het verzamelen....
Toch waren we ruim op tijd.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor VVOG C2 dat beter combineerde en een aantal keer al dreigend was. Onze C3 kon daar eerst niet veel tegenover zetten; het was wat onrustig en onwennig. Na een duel in de 16 kreeg VVOG een penalty. Gelukkig kon Bryan de speler uit balans brengen, zodat het schot via de lat over het doel heen ging. Hierna kwam de C3 beter in het spel; de boel stond beter en VVOG kreeg niet veel kansen meer, maar was wel dreigend met corners en afstandschoten. Gelukkig was Bryan in goede vorm. In de loop van de 1e helft begon de C3 steeds vaker op de helft van de tegenstander te spelen. Echt kansen bleven nog uit, maar bij een overtreding op Skott hoopten ook wij op een penalty, maar de prima scheidsrechter zag er niets in.

In de rust konden de mannen (en ouders) een beetje opwarmen, want het was wel wat frisjes. Vlak na rust kwam VVOG C2 wat beter uit de kleedkamer en kreeg het wat kleine kansjes. De C3 begon niet goed en raakte te snel de bal weer kwijt. VVOG kreeg in deze fase een grote kans toen de prima spits zich goed vrijspeelde. Bryan redde zijn inzet op geweldige wijze en hield zijn doel schoon. VVOG kreeg nog een aantal gevaarlijke corners, maar we hielden toch de 0. Net als voor de rust kregen we weer wat meer vat op het spel. Skott en Ivano kwamen zo nu en dan al door via de zijkanten. Vooral Skott had last van zijn tegenstander die voor zijn leeftijd te profesioneel speelt. Hij kon echter ook niet voorkomen dat na een mooie aanval via rechts Ivano een mooie voorzet kon geven: Skott kon de bal mooi aannemen op de borst, miste de bal eerst nog, maar kon daarna de bal langs de keeper schieten. 1-0 voor de C3, wat een ontlading bij de mannen. Mooi om te zien. Het was nog wel ongeveer 15 minuten voetballen, dus VVOG begon aan te dringen. Echte grote kansen waren er eerst niet, maar het bleef oppassen geblazen. Bij een uitbraak kreeg Asad een prima kans, maar hij kon de bal niet goed langs de uitgelopen keeper plaatsen, net naast, jammer. VVOG C2 dacht de gelijkmaker te scoren, maar gelukkig was het buitenspel. Daarna kreeg VVOG nog een grote kans, maar Bryan keek de bal over.

Bij een uitbraak werd Skott door zijn tegenstander lelijk van achteren neergehaald, die daarvoor een gele kaart kreeg.

De C3 kon de 1-0 vasthouden en heeft hiermee de kwartfinale bereikt. Voetbaltechnisch kan en moet het qua uitvoering zorgvuldiger, maar we zijn natuurlijk heel erg blij met deze zege. Op basis van de 2e helft verdiend.

We zijn nu natuurlijk benieuwd wie we in de kwartfinale gaan treffen. Volgende week eerst weer de start van de competitie tegen Hulshorst C1. We hopen dat we deze week wel op de velden terecht kunnen, anders trainen we weer in de zaal.