Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

’t Harde drukt SVL in hoek waar de klappen vallen: 1-2.....

14 november 2015 22:15

Het rad van avontuur bracht de supporters van SVL vleespakketten, taarten en bloemstukken, maar het spel van het eerste was niet om over naar huis te schrijven. Door twee droge intikkertjes van middenvelder Melvin Boender vijzelde ’t Harde het puntentotaal op tot vier (1-2) en is SVL de aansluiting met de lage middenmoot kwijt. “Dramatisch” noemde trainer Remko Ahrens de nederlaag en het spel van zijn equipe. “Vorig seizoen hebben we ook zo’n moeilijke periode gehad”, verzuchtte linkerverdediger Adesch Kwak na de nieuwe nederlaag. Nu hebben we een week rust en over twee weken moet het beter gaan”.

SVL straalde tegen hekkensluiter ’t Harde besluiteloosheid uit, combineerde niet altijd even gelukkig en speelde de eerste helft vooral over de linkerkant van het veld. Met Okan Kilicarslan, Jeremy Loos en Hakan Yilmaz in de aanval kon de ploeg geen vuist maken tegen het gegroepeerd spelende ’t Harde, dat van alle mogelijkheden de beste kans kreeg in de 18e minuut, toen een schot van Henk Elskamp door keeper Yilmaz ternauwernood tot corner kon worden verwerkt.

Anthony Romijn was ongelukkig met lange ballen, die niet aankwamen, Adesch Kwak maakte- zeldzaam voor zijn doen- fouten in de opbouw, en de halve kansen van Chendel en Chendly Richards alsmede de hoge schoten van de dit maal tegenvallende Nossayr El Aakel  verontrustten ’t Harde niet. In de 31e minuut bezorgde Melvin Boender SVL de eerste domper uit een corner van Michael Jeensma. Caglar Yilmaz had het nakijken: 0-1.

De 1-1 uit een penalty van de voor El Aakel ingekomen spits Roberto Doufikar viel in de 56e minuut. Chendel Richards nam een corner, de met een hoofdblessure spelende Hakan Yilmaz werd door Rick Veldkamp uit balans gebracht en scheidsrechter Letschert wees gelukkig naar de stip.

De gelijkmaker zette SVL even aan tot meer activiteit zonder creativiteit. Een leider op het middenveld ontbreekt in het team, mede daarom ontbraken openingen en kon ’t Harde overeind blijven. Het kreeg de beste kansen op meer na een  gele kaart voor Arnold Visch. Een voetblessure van Hakan Yilmaz- vervangen door Andy van Beveren, noopte SVL verdedigend attent te blijven bij acties van uitblinker Bram van de Worp. Aan weerszijden vlogen kopballen over en in de 87e minuut leidde organisatorisch miskleunen (na het invallen van Momen Mohamed voor de moegestreden Okan Kilicarslan) de beslissende 1-2 in. Andermaal Boender beloonde in de doelmond een tikkie breed.

Nick Ham ontving in de tweede helft nog geel voor pootje haken, maar dat was niet van belang meer. Groene rook van de bezoekers  dwarrelde over het Langezand en nummer 7  Chendly Richards wist het ook niet meer: “Ik dacht te weten dat het aan de opbouw lag, maar nu weet ik het echt niet meer man. Het was slecht. Ik denk dat ik straks maar snel naar huis ga..”