Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Compact Veensche Boys heeft geen kind aan mat SVL.

1 november 2015 10:45

Veensche Boys liep na een 0-2 ruststand naar een 0-5 triomf bij een tam SVL, dat er na de thee niet meer in leek te geloven. Dat vond ook aanvaller Bas de Ruiter: “Het is mentaal. Er ontbreekt mentaliteit in het team. De helft gelooft erin, de andere helft niet. En dan kun je niks uitrichten”.

Er zal door trainer Remko Ahrens als Brugman gepraat moeten worden om de eenheid na deze zeperd een beetje terug te krijgen, want tegen het solide Veensche Boys, dat compacter speelde, ontbraken bezieling en geloof. Trainer Jan Jaap Kooistra, zelf een Lelystedeling, analyseerde de wedstrijd na afloop: “De spelers van SV Lelystad hebben zeker technisch vermogen, maar ze hebben allemaal trucjes. Wanneer je zoals wij beter combineert, werken die trucjes niet meer. We hadden wel het geluk vlak voor de rust de 0-2 te maken en dan voetbal je lekker”.

In de eerste helft  kreeg SV Lelystad zeker kansen om de ploeg uit Nijkerkerveen, die twee jaar gelden met 0-6 had uitgepakt op het Langezand, op achterstand te zetten. Hakan Yilmaz werd vrijgespeeld, maar zijn inzet stuitte op keeper Wessel Kroon. Roberto Doufikar bereikte op enkele centimeters na met een kromme pass de Ruiter niet, anders was het wellicht 1-0 geworden en krijg je een ander duel.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat in de eerste minuten ook Osman Kilic de 0-1 op zijn pantoffel  had, maar dat SVL-keeper Caglar Yilmaz zijn inzet tot corner verwerkte. Ook Gerard Kroonenberg testte Yilmaz.

In de 22e minuut, kort na een eerste charge van Kilic op de linkerknie van de later nogmaals getorpedeerde en uitgevallen laatste man Barry van de Winkel, opende Veensche Boys wel de score. De handige Yannick Bouw verlengde het leer op een pass van de zekere laatste man Willem Olde Meule naar Mitchell Ossel, die Yilmaz met een lage schuiver verschalkte: 0-1.

De Ruiter miste na een aanval over de rechterkant de kans op 1-1, Bouw kapte Tijdens zonder resultaat uit in het strafschopgebied, maar middenvelder Bas van de Grootheveen was listig genoeg om er na een korte een twee met Bouw 0-2 van te maken.

SVL kwam deze tegenvaller mentaal niet meer te boven. Momen Mohamed ging er uit voor Chendel Richards, keeper Yilmaz verliet het veld voor Roy Grinwis, Bas van de Grootheveen en Willem Olde Meule trokken twee keer aan de noodrem met een gele kaart tot gevolg en SVL perste er enkele minuten een heel kort offensiefje uit dat afketste op de dijen van Olde Meule, maar dat laatste gebeurde pas na de 0-3 uit een penalty van laatste man Glenn Geefshuijsen, als gevolg van ongeoorloofd ingrijpen van Van Beveren en Tijdens.

De 0-4 (kopbal Geefshuijsen uit een corner van uitblinker Guus Verhoef)  en de 0-5 (intikkertje van Kroonenberg) waren van belang voor de statistiek en zout in de wonden voor SVL.

Het was geen beste vertoning pal voor de derby tegen Unicum aan de Schouw op zaterdag 7 november. Strijd zal het toverwoord moeten zijn om het gedeukte gemoed van SV Lelystad dan te verlichten.