Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Nieuwsberichten

90EEDEDE-901C-43B0-8DC0-39DCD3552944.jpegEen zwaluw maakt nog geen zomer, maar…… VSCO – SV lelystad’67  0-4.

Na het echec van vorig seizoen waarbij het vege lijf van SVL werd gered door het nu nog steeds rondwarende virus lijkt er een echte metamorfose ingetreden te zijn bij de rood-witten. De gedaanteverwisseling, waarbij nog slechts vier spelers van vorig seizoen tot de selectie behoren, was ook nodig na het desastreuze niet afgemaakte seizoen 2019-2020.

De technische staf moest, onder leiding van de gedreven Meloudi Zaki, hard werken en werven en veel telefoontjes plegen om weer een redelijke selectie op poten te zetten voor het seizoen en soms heb je daar een beetje geluk bij nodig nu SV Lelystad niet met de geldbuidel kan rammelen zoals veelal gebruikelijk binnen het amateurvoetbal.

Het grootste geluk wat binnen is gelopen is buiten kijf Nathaniel Will, de oud-prof van o.a. Ajax, NEC en de Graafschap is aan de afbouw bezig van zijn profcarrière maar lijkt zich als een vis in het water te voelen bij zijn jeugdliefde en de inbreng van zijn kant moeten we niet onderschatten, zijn bijna natuurlijk leiderschap is iets wat vorig seizoen node werd gemist in de toenmalige groep.

Wanneer we een snelle blik werpen door de wedstrijd selectie van gisteren kunnen we niet anders dan concluderen dat het in de laatste linie wel snor zit. De robuuste keeper Klaas Koster heerst in zijn doelgebied, straalt rust uit en is ook nog eens een coachende sluitpost, daarvoor speelt de teruggekeerde wereldreiziger Barry van de Winkel, op de dertiger zit zeker nog geen sleet en speelt als nooit tevoren met links naast hem de nog steeds razendsnelle Neville Brown en die hoef je ook bijna niets meer te leren. Gelukkig bleven ook de beide zeventienjarige talenten Kione Blom en Noah de Leeuw aan de club hangen en zij lieten gelijk zien dat ondanks de jonge leeftijd er op hun gerekend kan worden en hoe !

Het middenveld met eerder genoemde Will, de sterke Naoufal Debdoubi en youngster Ibrahim “Ibi”Stitou is een mix van ervaring, kracht en souplesse, de mannen zijn zogezegd zo langzamerhand gepokt en gemazeld.

De voorste linie werd gevormd door de nieuwe spits Nabil Essaddouqi, een boomlang sterk aanspeelpunt, Oussama “Ossi” Selouani, de bal virtuoos die af en toe iets te lang verliefd blijft op het gespikkelde monster en de man in bloedvorm Nordin Stitou, razendsnel, behendig en doelgericht.

Tel daarbij een bank met mannen als Daan Boutkan, Imran Akhnikh, Asad Khan , Anthony Vrij, Max Engelmann en Zico van Garderen dan lijkt het een snoepwinkel voor de technische staf.

De TS zag toch wel met gemengde gevoelens uit naar deze beker krachtmeting tegen een gerenommeerde tegenstander uit 2G, VSCO ’61, het kon natuurlijk alle kanten op na een serie oefenwedstrijden met wisselende resultaten.

Het duel was tot aan de 25-ste minuut ook gelijkwaardig met aan beide kanten weinig kansen, VSCO probeerde druk te zetten en SVL’67 bleef loeren, in de 25-ste minuut was er ineens die aanval uit het boekje met Ibi Stitou, Nordin Stitou en aan het einde Will, zijn schuiver was onhoudbaar (0-1), een opluchting voor heel SVL. De wedstrijd bleef tot aan de rust gelijkwaardig.

Het grote kantelpunt kwam in de loop van de tweede helft met de inbreng van het duoImran Akhnikh en Max Engelmann, laatst genoemde is helaas voor hem zelf net een profcontract in Spanje misgelopen maar lijkt voor SVL een tweede zegening. Was de boomlange invaller in de 68” bijna spekkoper, in de 74” was het wel raak, een werkelijk schitterende dieptepass van Akhnikh werd door Engelmann achteloos meegenomen, de keeper werd halverwege zijn eigen helft omspeeld en de trap van een metertje of 20 was perfect ondanks meegelopen verdedigers. (0-2)

Amper 8 minuten later leek het pleit beslecht maar het ziedende schot uit de draai van Ibi Stitou spatte via de bovenkant lat weg maar het wachten duurde niet lang….

Een pass over links kwam weer terecht bij Engelmann en zijn krachtige sprint werd menig verdediger te veel, zijn met de teen ingehouden bal bij de achterlijn kwam prima voor en de flegmatieke Akhnikh rondde bekwaam af. (0-3)

Het bescheiden gejuich was amper verstomd toen Nordin Stitou het vlak voor tijd nogmaals op zijn heupen kreeg, de voorzet was perfect en Engelmann maakte zijn tweede van de dag. (0-4)

Resume: Een zwaluw maakt nog geen zomer maar het is een prima begin, het collectief opererende SVL streed voor wat het waard was, het geeft moed om dit seizoen te handhaven in de loodzware competitie van 2G, komende zaterdag in de tweede bekerronde maar weer eens zien, dit maal thuis tegen het gerenommeerde Nunspeet, wij zijn benieuwd, aanvang 14.30

 

Wout de Jong  

 

Bij de foto: aanvoerder Nathaniel Will en “match-winnaar” Max Engelmann

 

 

Verzonden vanuit Mail voor Windows 10

 

Unicum – SV Lelystad (4-0) , de derby die geen wedstrijd werd…

11 oktober 12:30  Alle goede bedoelingen ten spijt kreeg SV Lelystad in de derby tegen Unicum al binnen drie minuten had deksel stevig op de neus gedrukt, waar optimisten dachten dat het krachtverschil in vergelijk met vorig seizoen kleiner zou zijn en er wellicht iets te halen viel bij de Blauwen, dachten de Schouwbewoners daar duidelijk anders over, de Rooien werden als aangeschoten wild vanaf minuut 1 opgejaagd , met een ruststand van 3-0 en een eindstand van 4-0 viel de schade nog enigszins mee, de Langezand bewoners staan weer met de beentjes op de vloer maar met 5 punten uit 4 wedstrijden ligt de ploeg nog op koers voor rechtstreekse handhaving, Unicum kan verder met de jacht op de titel. De TS kreeg in de aanloop naar de derby toch nog te maken met wat kwetsuren links en rechts en moest accepteren dat Nouafel Debdoubi en Nordin Stitou niet inzetbaar waren, rondom de inzetbaarheid van Klaas Koster waren er een aantal dagen twijfels maar gelukkig viel dat mee al was hij niet geheel okselfris. Er werd gestart met Koster, van de Winkel, Selouani, Will, Ibi Stitou, Blom, de Leeuw, Boutkan, Mohammed, Essaddouqi en Engelmann met op de bank Khan, Akhnikh, Brown, Azihriu, Ndombaxi en Kooistra. meer »

767x gelezen

SV Lelystad pakt een driepunter en blijft op koers (SVL – Renswoude 3-1)

5 oktober 12:45  Hoewel de sfeer op het Langezand door de beperkende maatregelen niet super was, zeg maar rustig licht ijzig en grijs, was de wedstrijd en het resultaat voor de thuisploeg bevredigend, na een vrij snelle achterstand werd de vijand collectief bestreden en de 3-1 winst was een logisch gevolg, met 5 uit 3 blijft SVL op koers voor rechtstreekse handhaving en de ongeslagen status blijft nog, in ieder geval een week, staan. Door de terugkeer van de weer wedstrijdfitte Barry van de Winkel maar het afhaken van de licht aangeslagen Nordin Stitou diende de TS de “vaste” opstelling aan te passen en dus verschenen de volgende acteurs ten tonele: Koster, van de Winkel, Selouani, Will, Ibi Stitou, Blom, de Leeuw, Brown, Essaddouqi, Debdoubi en Engelmann met op de bank Boutkan, Khan, Mohammed, Vrij, Nordin Stitou en Kooistra.meer »

929x gelezen

Rustig aan beginnen kan niet….en zeker niet in 2G

30 september 9:00  Omdat de meeste ploegen in 2G elkaar uitermate goed kennen en weinig geheimen meer voor elkaar hebben betekent dat de strijdplannen meestal wel klaar liggen bij de diverse tegenstanders, het betekent ook dat je vanaf het eerste fluitsignaal bij de les moet zijn of anders risico loopt op een snelle oor wassing. Waarom SV Lelystad niet bij de les was tegen de gerenommeerde tegenstander AVW Westervoort blijft vooralsnog een vraag, of liep de ploeg nog licht in de wolken na de prestatie van de week ervoor? Feit is dat de mannen binnen twintig minuten tegen een 2-0 achterstand aankeken en dat had ook meer kunnen zijn, het herstel was daarentegen ook wonderbaarlijk en na negentig hadden ook de drie punten in de pocket kunnen zitten, nu bleef het bij 2-2.meer »

895x gelezen

Waar een Will is, is een weg ( F. Kanis)

20 september 17:00  Wanneer een supporter kort na de wedstrijd al een appje stuurt met de, volgens hem, juiste kop boven het wedstrijdverslag tegen stadgenoot Batavia dan weet je dat het gros van de SV Lelystad aanhang tevreden huiswaarts is gekeerd, helemaal tevreden ook weer niet omdat de thuisploeg met name aan het slot van de aantrekkelijke pot grote kansen kreeg om de grootste favoriet voor de titel pootje te lichten. Nuchter bekeken was de 1 – 1 terecht en was het publiek de winnaar.meer »

1100x gelezen

De eerste en de laatste ……………..FC Jeugd – SV Lelystad 2-1

14 september 11:45  Na een heerlijke pot voetbal in Ede bij een volledig Turks georiënteerde vereniging werd de laatste bekerwedstrijd nipt verloren maar door het gelijke spel eerder op de middag bij VSCO – Nunspeet was er voor zowel voor FC Jeugd als SVL een beloning in de vorm van een volgende bekerronde. Het moet gezegd het was een duel op het scherpst van de snede met twee voetballende ploegen waarbij een gelijkspel de verhoudingen prima had weergegeven, twee momenten van onoplettendheid in de verdediging deden de onzen de das om. De TS hoeft op het ogenblik niet lang te wikken en te wegen over de startopstelling en dus kwamen de volgende namen uit de hoed: Koster, van de Winkel, de Leeuw, Blom, Brown, Will, Debdoubi, Ibi Stitou, Nordin Stitou, Selouani en Essadduoqi met op de bank Akhnikh, Boutkan, Khan, Mohammed en Kooistra.meer »

835x gelezen

Ik heb geen tranen meer ... SV Lelystad’67 – Nunspeet (3-0)

6 september 15:15  Dat tranen op vele manieren en bij vele gelegenheden kunnen vloeien is algemeen bekend en dat het vorige, niet afgemaakte, seizoen over het algemeen een tranendal was is ook geen nieuws meer. Daarentegen zien wij nu, volgens ingewijden, na slechts twee wedstrijden in de beker, af en toe al een vreugdetraan alhoewel er binnen de staf een markant persoon rondloopt die nu al geen tranen meer heeft, naar eigen zeggen… De tweede wedstrijd in de beker was, zoals een bekend lid van de harde kern, ook wel de Buizerds genoemd schreef: Zeer mooie wedstrijd, heerlijke pot, frivool voetbal met een te kleine uitslag, en daar is alles mee gezegd….maar we kijken toch even wat dieper en verder. meer »

1966x gelezen

Programma 2G 2019-2020

19 augustus 22:00  Onderstaand het wedstrijd programma meer »

449x gelezen

Ga naar archief

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!