Nieuwsberichten

90EEDEDE-901C-43B0-8DC0-39DCD3552944.jpegEen zwaluw maakt nog geen zomer, maar…… VSCO – SV lelystad’67  0-4.

Na het echec van vorig seizoen waarbij het vege lijf van SVL werd gered door het nu nog steeds rondwarende virus lijkt er een echte metamorfose ingetreden te zijn bij de rood-witten. De gedaanteverwisseling, waarbij nog slechts vier spelers van vorig seizoen tot de selectie behoren, was ook nodig na het desastreuze niet afgemaakte seizoen 2019-2020.

De technische staf moest, onder leiding van de gedreven Meloudi Zaki, hard werken en werven en veel telefoontjes plegen om weer een redelijke selectie op poten te zetten voor het seizoen en soms heb je daar een beetje geluk bij nodig nu SV Lelystad niet met de geldbuidel kan rammelen zoals veelal gebruikelijk binnen het amateurvoetbal.

Het grootste geluk wat binnen is gelopen is buiten kijf Nathaniel Will, de oud-prof van o.a. Ajax, NEC en de Graafschap is aan de afbouw bezig van zijn profcarrière maar lijkt zich als een vis in het water te voelen bij zijn jeugdliefde en de inbreng van zijn kant moeten we niet onderschatten, zijn bijna natuurlijk leiderschap is iets wat vorig seizoen node werd gemist in de toenmalige groep.

Wanneer we een snelle blik werpen door de wedstrijd selectie van gisteren kunnen we niet anders dan concluderen dat het in de laatste linie wel snor zit. De robuuste keeper Klaas Koster heerst in zijn doelgebied, straalt rust uit en is ook nog eens een coachende sluitpost, daarvoor speelt de teruggekeerde wereldreiziger Barry van de Winkel, op de dertiger zit zeker nog geen sleet en speelt als nooit tevoren met links naast hem de nog steeds razendsnelle Neville Brown en die hoef je ook bijna niets meer te leren. Gelukkig bleven ook de beide zeventienjarige talenten Kione Blom en Noah de Leeuw aan de club hangen en zij lieten gelijk zien dat ondanks de jonge leeftijd er op hun gerekend kan worden en hoe !

Het middenveld met eerder genoemde Will, de sterke Naoufal Debdoubi en youngster Ibrahim “Ibi”Stitou is een mix van ervaring, kracht en souplesse, de mannen zijn zogezegd zo langzamerhand gepokt en gemazeld.

De voorste linie werd gevormd door de nieuwe spits Nabil Essaddouqi, een boomlang sterk aanspeelpunt, Oussama “Ossi” Selouani, de bal virtuoos die af en toe iets te lang verliefd blijft op het gespikkelde monster en de man in bloedvorm Nordin Stitou, razendsnel, behendig en doelgericht.

Tel daarbij een bank met mannen als Daan Boutkan, Imran Akhnikh, Asad Khan , Anthony Vrij, Max Engelmann en Zico van Garderen dan lijkt het een snoepwinkel voor de technische staf.

De TS zag toch wel met gemengde gevoelens uit naar deze beker krachtmeting tegen een gerenommeerde tegenstander uit 2G, VSCO ’61, het kon natuurlijk alle kanten op na een serie oefenwedstrijden met wisselende resultaten.

Het duel was tot aan de 25-ste minuut ook gelijkwaardig met aan beide kanten weinig kansen, VSCO probeerde druk te zetten en SVL’67 bleef loeren, in de 25-ste minuut was er ineens die aanval uit het boekje met Ibi Stitou, Nordin Stitou en aan het einde Will, zijn schuiver was onhoudbaar (0-1), een opluchting voor heel SVL. De wedstrijd bleef tot aan de rust gelijkwaardig.

Het grote kantelpunt kwam in de loop van de tweede helft met de inbreng van het duoImran Akhnikh en Max Engelmann, laatst genoemde is helaas voor hem zelf net een profcontract in Spanje misgelopen maar lijkt voor SVL een tweede zegening. Was de boomlange invaller in de 68” bijna spekkoper, in de 74” was het wel raak, een werkelijk schitterende dieptepass van Akhnikh werd door Engelmann achteloos meegenomen, de keeper werd halverwege zijn eigen helft omspeeld en de trap van een metertje of 20 was perfect ondanks meegelopen verdedigers. (0-2)

Amper 8 minuten later leek het pleit beslecht maar het ziedende schot uit de draai van Ibi Stitou spatte via de bovenkant lat weg maar het wachten duurde niet lang….

Een pass over links kwam weer terecht bij Engelmann en zijn krachtige sprint werd menig verdediger te veel, zijn met de teen ingehouden bal bij de achterlijn kwam prima voor en de flegmatieke Akhnikh rondde bekwaam af. (0-3)

Het bescheiden gejuich was amper verstomd toen Nordin Stitou het vlak voor tijd nogmaals op zijn heupen kreeg, de voorzet was perfect en Engelmann maakte zijn tweede van de dag. (0-4)