Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

SV Lelystad pakt een driepunter en blijft op koers (SVL – Renswoude 3-1)

5 oktober 2020 12:45


Hoewel de sfeer op het Langezand door de beperkende maatregelen niet super was, zeg maar rustig licht ijzig en grijs, was de wedstrijd en het resultaat voor de thuisploeg bevredigend, na een vrij snelle achterstand werd de vijand collectief bestreden en de 3-1 winst was een logisch gevolg, met 5 uit 3 blijft SVL op koers voor rechtstreekse handhaving en de ongeslagen status blijft nog, in ieder geval een week, staan.

Door de terugkeer van de weer wedstrijdfitte Barry van de Winkel maar het afhaken van de licht aangeslagen Nordin Stitou diende de TS de “vaste” opstelling aan te passen en dus verschenen de volgende acteurs ten tonele: Koster, van de Winkel, Selouani, Will, Ibi Stitou, Blom, de Leeuw, Brown, Essaddouqi, Debdoubi en Engelmann met op de bank Boutkan, Khan, Mohammed, Vrij, Nordin Stitou en Kooistra.

Het mag duidelijk zijn en de resultaten laten dat ook zien dat de “Big Five” in 2G, Unicum, Batavia, Dronten, Veensche Boys en Horst gaan strijden om de titel en de strijd onderin een kwestie van overleven wordt, voor SVL is de taakstelling duidelijk en een eerste driepunter was na twee gelijke spelen meer dan welkom , de gasten van Renswoude zouden daarvan het slachtoffer moeten worden omdat deze ploeg ook weer als rechtstreekse concurrent wordt gezien.
Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Kaya, die maar liefst zeven keer geel zou trekken, in deze zeker niet harde wedstrijd, ging het spel in eerste instantie over en weer en trachtte de thuisploeg iets van druk te zetten. Een schot van ruim 40 meter van Ibi Stitou in de 5” was het eerste echte wapenfeit en kon door keeper Nijburg amper worden gekeerd.
Met name de backs van SVL hadden in het begin van de eerste helft te weinig grip op de buitenspelers van Renswoude waarbij met name Youssef Hadie zich een handenbinder toonde, keer op keer kwam het gevaar van deze snelle man en in de 13” had dat effect, een aantal verdedigers liet zich ringeloren en bij de tweede paal wist Aslan Benbouker wel raad met de buitenkans, keeper Koster werd in de korte hoek kansloos gelaten (0-1).
 
De thuisploeg ging niet bij de pakken neerzitten en hoewel de ploeg niet tot groots voetbal kwam was de inzet weer hartverwarmend, het spel bleef op en neer gaan maar rond de 25” kregen de onzen meer grip op de wedstrijd met een goede vrije trap van Ibi Stitou net naast en een dot van een kans in de 29”voor de, ook nu weer, sleurende kilometervreter Nabil Essaddouqi op aangeven van aanvoerder Nathaniel Will, het bleef bij een misser…
Dezelfde Essaddouqi produceerde in de 32” een prima voorzet waarmee de deze middag excellerende Oussama Selouani wel raad wist, de zeker niet gemakkelijke kans werd prima door de baltovenaar afgerond (1-1). Het minutenspel werd hiermee opnieuw een prooi voor Weijer Dijkstra, de keeperstrainer, de man die naar verluidt nog bezig is met het uitgeven van zijn vorige vette pot van vorig seizoen……
 
De dadendrang nam toe terwijl de vier van de defensie, Blom, de Leeuw, van de Winkel en Brown de zaken prima op orde brachten en vlak voor rust leek het verschil te worden gemaakt met prima pogingen van opnieuw Selouani en Stitou maar de You Tube kijkers moesten wachten tot na de thee.
De onzen gingen, onder aanvoering van het sterke middenveld met Naoufal Debdoubi, Nathaniel Will en Ibi Stitou, na de thee vrolijk verder met waar men was gebleven en de druk nam toe op tegenstander Renswoude en de mannen in het zwart bleven duidelijk loeren op de counter. Na opnieuw een aantal, soms onbegrijpelijke, gele kaarten werd het verschil gemaakt in de 62” , een voorzet van aanvoerder Will werd op waarde geschat door Essaddouqi en zijn kopbal was onhoudbaar (2-1).
De thuisploeg kon nog niet op de lauweren gaan rusten en Renswoude probeerde weer iets meer tegengas te geven, soms geholpen door geklungel in de defensie met bijna een negatieve hoofdrol voor sluitpost Klaas Koster, zijn “foutje” ging gelukkig over de dwarsligger….
 
Dat dezelfde sluitpost als voortzetting vaak de lange bal hanteerde was niet zo vreemd omdat met name de twee krachtpatsers voorin, Max Engelmann en Nabil Essaddouqi, handenvol bezorgden aan de verdedigers van de gasten met resultaat in de 82” . Opnieuw  werd de fysiek zeer sterke Engelmann aan het werk gezet en met zijn doorbraak leek hij op weg naar de 3-1 maar hij was niet zelfzuchtig en legde de bal panklaar breed naar Essaddouqi die op zijn beurt de goal wel gunde aan Engelmann maar nee, laatstgenoemde dacht daar toch anders over en legde opnieuw breed met een tollende sluitpost in hun midden, gelukkig maakte Essaddouqi een einde aan de gunning (3-1).
 
Met een aantal wissels in de laatste minuten werd de deur in het slot gegooid.
 
Resume: In zeker niet de beste wedstrijd van onze kant werden de drie punten binnen gehengeld, de collectiviteit gaf ook nu weer de doorslag en dus was het lastig kiezen voor de commissie om tot de Man of the Match te komen, belangrijkste kandidaten waren Barry van de Winkel, Oussama Selouani en Nabil Essaddouqi, laatstgenoemde ging met de eer strijken.
De volgende uitdaging wacht komende zaterdag aan de Schouw in Lelystad, de enige ploeg met een 100 % score tot nu toe, Unicum, misschien op dit ogenblik wel de grootste titelkandidaat.
 
Uiteraard zal onze enthousiaste regisseur Wesley van Buschbach proberen e.e.a. weer live uit te zenden via het You Tube kanaal, we houden u op de hoogte.
 
Wout de Jong.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!