Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Waar een Will is, is een weg ( F. Kanis)

20 september 2020 17:00


Wanneer een supporter kort na de wedstrijd al een appje stuurt met de, volgens hem, juiste kop boven het wedstrijdverslag tegen stadgenoot Batavia dan weet je dat het gros van de SV Lelystad aanhang tevreden huiswaarts is gekeerd, helemaal tevreden ook weer niet omdat de thuisploeg met name aan het slot van de aantrekkelijke pot grote kansen kreeg om de grootste favoriet voor de titel pootje te lichten. Nuchter bekeken was de 1 – 1 terecht en was het publiek de winnaar.

Dat er in de week voor de seizoen ouverture een kleine koude Facebook-oorlog werd gevoerd was niet geheel vreemd toen het bestuur van de thuisploeg bekend maakte dat er een maximum van 100 toeschouwers toegelaten zou worden met de sleutelverdeling 85 voor SVL en 15 voor de gasten, het werd langs diverse kanalen snel duidelijk dat de maatregel weinig enthousiast werd ontvangen links en rechts. De “harde” kern van Batavia dacht er het hare van en spoorde in de reacties de ploeg aan om op het veld korte metten te maken met deze “tegenstander-pesten-actie” en men zou niet tevreden zijn met minder dan 0-8 zoals in de wandelgangen werd vernomen, de gasten kwamen bedrogen uit…….
 
Of het gelegen heeft aan de nieuwe inloopshirts / uit-shirts van een trotse sponsor van de ploeg of aan de gezamenlijke barbecue van het eerste en tweede elftal op de vrijdagavond zullen we nooit weten maar het team was naar eigen zeggen klaar voor de eerste krachtmeting in 2G ondanks het ontbreken van de “baas” van de verdediging Barry van de Winkel, een fikse tegenvaller maar daar tegenover stond dan weer het miraculeuze snelle herstel van krachtmens Max Engelmann die waarschijnlijk nog wel ingezet kon worden voor een beperkt aantal minuten….
 
De basis die in eerste instantie ingezet werd om de door menig supporter gevreesde blauw-zwarte equipe tegen te houden bestond uit: Koster, Mohammed, Selouani, aanvoerder Will, Ibi en Nordin Stitou, Blom, de Leeuw, Brown, Debdoubi en Essaddouqi met op de bank Akhnikh, van Staalduinen, Khan, Engelmann en Kooistra.
 
Met recht werd er met enig vrezen uitgekeken naar deze eerste confrontatie tegen de stadgenoot want menig aanhanger wist nog van de oor wassing aan het begin van vorig seizoen, 0 – 8 tegen die andere stadgenoot Unicum. De bewoners van de Doggersbank, die maar wat graag door willen stomen richting hoofdklasse en verder, beschikken over een, op papier, super selectie met klinkende namen Herrewijn, Romijn, van Beveren, Davids, Kolle, Tokhi, Doufikar, Slijngaard, Pauw, Merraki, Hammouchi en een sterke sluitpost met de naam Quinten van de Graaf, keeperstrainer bij SVL, een lastig te nemen horde zo zou blijken…
 
Maar het moet gezegd, direct na het beginsignaal van het scheidsrechterlijke trio onder leiding van de heer Kuipers, was er van krachtsverschil amper sprake en werd de aanval gezocht door de onzen met een eerste schot van Ibi Stitou in de 2” en na een slippertje van een verdediger in de 6” kon Nabil Essaddouqi opstomen, zijn voorzet was op maat en Ibi Stitou kon zijn vriend van de Graaf van dichtbij kansloos laten, (1-0) , wat een droomstart.
Amper een minuut later was daar het antwoord van de gasten maar de inzet van Tokhi kon de ook nu weer balvaste Klaas Koster niet verontrusten en wanneer de kopbal van aanvoerder en gangmaker Nathaniel Will in de 10” iets krachtiger en gerichter was geweest dan was de wedstrijd in een vroegtijdig stadium misschien al beslist. Dat de tegenstander, met al haar individuele kwaliteiten, naarmate de eerste helft vorderde, de druk fors kon opvoeren was niet echt een verrassing maar de verdediging met Debdoubi, de Leeuw, Blom en Brown hield redelijk gemakkelijk stand en anders was er altijd nog “blokhoofd” Klaas Koster. De thee smaakte heerlijk.
 
Toen na de thee ook nog de bij SVL zeer bekende en gevreesde Mo Hammouchi en Samir Merraki werden ingebracht door van Oostrom c.s. , was het afwachten hoelang SVL nog stand wist te houden maar het pakte onverwachts anders uit en de thuisploeg had rond de 60” het pleit in het voordeel moeten beslissen, een sterke actie door het duo Nordin Stitou / Oussama Selouani resulteerde in een harde misser van laatstgenoemde waar een balletje breed beter was geweest, de beelden van Omroep Flevoland spreken voor zich.
 
Waar SVL in de eerste helft ontsnapte aan een strafschop ging in de 61”de bal resoluut op de stip na een handsbal in de verdediging van Batavia, Ibi Stitou wist de buitenkans niet te verzilveren op dezelfde manier als in vorige wedstrijden, vriend Quinten van de Graaf wist blijkbaar de favoriete hoek en stopte de houdbare bal, de wedstrijd was nog niet beslist.
 
Vanaf minuut 70 nam de druk op de verdediging weer toe en leek Hammouchi op weg naar de gelijkmaker, zijn ziedend schot vloog hoog over maar was een waarschuwing…. In de 72”was daar gelijkmakende kopbal van Romijn na een bekeken vrije trap van diezelfde Hammouchi, de bal werd snel uit het net gehaald om de K.O. uit te delen, SVL leek te wankelen maar het was nog niet voorbij toen krachtmens Max Engelmann ten tonele verscheen.
 
Vanaf de 80” mocht de super-sub twee keer alleen op de sluitpost van Batavia af maar van de Graaf hield de hoop op een driepunter voor de gasten levend met twee prima reddingen al was het met het einde van de vingertoppen. Toen Batavia in de laatste minuut ook nog de 1-2 wist te maken zakte bijkans heel SVL door het ijs maar af en toe mag men zich gelukkig prijzen met een onafhankelijk scheidsrechterlijk trio, het geconstateerde buitenspel was resoluut en terecht.
 
Resume: Van te voren had menig SVL-er getekend voor een gelijkspel maar zoals gangmaker Nathaniel Will na afloop opmerkte had de thuisploeg een aantal mogelijkheden om de overwinning te stelen, de grootste teleurstelling lag toch wel bij de gasten, de gedoodverfde favoriet voor de titel liep schade op en dat was totaal onverwacht.
 
Volgende week wacht de eerste uitwedstrijd tegen een andere gewaardeerde tegenstander, AVW Westervoort, we houden u op de hoogte.
Wout de Jong.
 
De wedstrijdbal werd deze wedstrijd geschonken door RS Voetbalschool.
 
WhatsApp_Image_2020-09-20_at_16.22.13.jpeg
 
119954551_3498397183545260_8038279777624140853_n.jpg
 
119872976_3498397073545271_2481839619030059675_n.jpg
 
119950675_3498397293545249_3539716808040740451_n.jpg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!