In memoriam 2013: Gerard Spanjaard

19 april 2013 19:30

Donderdag heeft ons het droevige nieuws bereikt dat Gerard Spanjaard dinsdag 16 april op 87 jarige leeftijd is overleden.

Op woensdag 24 april om 9.30 uur in de aula van crematorium Ă–landhorst is er gelegenheid afscheid van Gerard te nemen met aansluitend de plechtigheid voorafgaande aan de crematie.

Nadat hij in de jaren zeventig was verhuisd naar Lelystad werd hij al gauw een geziene gast op sportpark Langezand.

Hij was regelmatig al tijdens de middaguren in het clubhuis te vinden om samen met zijn kaartvrienden een kaartje te leggen onder het genot van een glas bier. Het was zeker een gezelligheidsmens met een "rood-wit" hart.

Gerard was een rasechte  supporter van het eerste elftal van sv lelystad’67.

Hij ging regelmatig met de voetbalmaten zoals Willem Rooseboom, Bertus van Assen, Gerard Molenaar en Mijndert Vlug  naar de thuis–en uitwedstrijden van Sv Lelystad.

Gerard was verder  – ondanks dat hij uit Nijmegen kwam - een echte Ajaxied. Hij volgde praktisch alle wedstrijden op Sportnet van deze club, zelfs de wedstrijd van afgelopen zondag heeft hij nog gevolgd met zijn naaste familieleden. Vooral deze wedstrijd wilde hij absoluut niet missen.

Zijn achterkleinzoon speelt ook in een jeugdteam van sv Lelystad, daar kon hij ontzettend van genieten.

Vanwege zijn gezondheid was hij de laatste tijd steeds minder aanwezig bij wedstrijden op het Sportpark "Langezand".

Hij belde mij regelmatig op om te horen wat het 1e team van sv Lelystad had gedaan in de competitie, ondanks zijn slechte gezondheid bleef hij belangstelling houden voor onze voetbalvereniging.

Gerard draagt SVL in zijn hart mee , dat waren de woorden van Gerards dochter Jolanda.

Wij zullen Gerard herinneren als een aimable persoon, waar wij als leden en supporters van de voetbalvereniging sv lelystad'67 met goede herinnering aan terug zullen denken.

Wij wensen mevrouw Spanjaard, zijn dochters en kleinkinderen heel veel sterkte toe met het verlies van Gerard!

Namens het bestuur van de supportersvereniging sv lelystad,

Jan Proem