In Memoriam 2019: René Boerebach

31 maart 2019 10:00

Vrijdagmorgen kreeg ik het droevige bericht dat op 52 jarige leeftijd René Boerebach is overleden. Een schok ging door mij heen toen dit bericht tot mij doordrong. Meteen kwamen er allerlei herinneringen boven over René, zijn vader en broer Michel. Het zijn ware iconen voor onze voetbalvereniging sv Lelystad’67.

In oktober vorig jaar kwamen de eerste berichten dat René zich niet goed voelde en nadien heeft hij allerlei behandelingen moeten ondergaan in diverse ziekenhuizen. Hij was de laatste tijd ook minder vaak aanwezig bij wedstrijden van het 1e team en als hij er was vaak met zijn maatje Eric Bayens.

René heb ik zelf meegemaakt als jeugdspeler die, naar mijn herinnering, alle selectieteams bij de jeugd heeft doorlopen binnen onze voetbalvereniging. Het was een “iel mannetje” zowel in zijn jeugd als toen hij zich aandiende bij het 1e team van sv Lelystad op 17 á 18 jarige leeftijd. Menigeen dacht, wat moet zo’n “mannetje” in het 1e team maar uiteindelijk heeft René 17 jaar onafgebroken in het vlaggenschip van sv Lelystad gespeeld (ongekend) en was hij de topscoorder allertijden binnen onze vereniging. Het was geen uitzondering als hij in één seizoen zomaar 25 tot 30 doelpunten in het net prikte. Aanbiedingen van andere geïnteresseerde verenigingen legde hij naast zich neer. “Eens een SVL’er, altijd een SVL’er” was zijn credo. Na zijn periode als speler van het 1e elftal ging hij met zijn goede voetbalvrienden spelen in het 3e team (ut derde) met o.a. zijn broer Michel, Alex Kamstra, Wiebe Lok, Fred Kanis, Sander van den Berg, Jacob Kikstra, Ted Vendrig etc etc.

René was met recht een rasechte SVL-er met een rood-wit hart maar dat gold ook voor zijn vader en zijn broer Michel. Naast een echte SVL-er was hij een rasechte Feyenoorder.  Zijn specifieke manier van humor, vaak droog en cynisch kunnen zich vele herinneren, naast zijn geliefde drankje cola-vieux (flesje in de binnenzak😉). Wat kon hij genieten als hij op het Langezand was met zijn voetbalvrienden om hem heen.

Wij wensen Monique, Jerry, Audrey, Steve, Michel en Lyns en overige familieleden heel veel sterkte toe de komende periode. Wij zullen René herinneren als een prachtmens en als voetballer. Het was een eer om hem te mogen kennen.

Rust zacht René

Op 5 april om 15.00 uur zal er afscheidgenomen worden van René in het Yardenhuis te Lelystad. (Voorheen Ölandhorst)

Jan Proem, namens de besturen van zowel de voetbal - supportersvereniging sv Lelystad’67.