in Memoriam 2016: Douwe Visser

3 januari 2016 17:00

Gisteren bereikte ons het droeve bericht dat op oudejaarsdag op 78 jarige leeftijd is overleden, een heel trouw lid en speler vanaf het eerste uur en tevens trouwe supporter van het 1e team van SV Lelystad '67.

Douwe was vanaf begin 1968 - de tijd dat de familie Visser vanuit Kollum in Friesland in Lelystad kwam wonen – betrokken bij het voetballen en die van zijn twee zoons Kees en Eppo. Vanaf het eerste moment meldde Douwe zich aan om zich op te geven voor het voetballen aan de Beginweg nabij het Jagersveld waar ooit voetbalvereniging Sv Lelystad is begonnen in 1967.

Douwe, een geboren Fries, was een speler die op redelijk niveau had gespeeld zowel in Friesland als elders in land, dat laatste kwam door zijn werkzaamheden.

Voordat Douwe bij Sv Lelystad kwam voetballen, had hij al een behoorlijk staat van dienst in zijn voetbalcarrière. Zijn 1e voetbalvereniging was vv Oldeboorn,  hier speelde hij in diverse jeugdteams. Zijn andere vereniging was in Den Haag met de mooie naam van “Gona“ Door werkzaamheden elders in het land verhuisde Douwe weer naar een andere voetbalvereniging, vv Veelerveen in de buurt van Stadskanaal en speelde hier in de 3e klasse van de KNVB, vervolgens vertrok hij weer naar de Provincie Friesland en speelde daar bij vv Kollum in de 4e klasse.

Daarna kwam hij door zijn werkzaamheden in Lelystad terecht bij de dienst Zuiderzeewerken, later Rijkswaterstaat genoemd.

Een gouden periode in het eerste team van Sv Lelystad’67 op de zaterdag brak aan met o.a. Anton de Munnik, Jan van Dijk, Jan Spaan, Rien Schoonhoven, Tjeerd Speerstra en andere spelers. Zij bleven ook zijn voetbalvrienden.

Vervolgens ging hij in een lager sterrenteam spelen met oud-veteranen zoals Willem Prins, Joop Thomas, Wim Schokker, Jan Spaan en Jan van Dijk.

Zijn laatste wedstrijd speelde Douwe in 1990 in het 8e elftal, in dit seizoen hing hij zijn voetbalschoenen op 53- jarige leeftijd definitief aan de wilgen, deze wedstrijd werd groots gevierd met spelers en oud spelers.

Douwe was een geliefde man en had nog veel voetbalvrienden binnen de club.

Daarnaast was Douwe actief voor de OPA-commissie met o.a. Willem Prins, Roel ten Hove, Perry Wanink, Wout Uythoven, Jan Leeuw en later met Han Nouwen voor het inzamelen van oud papier in de diverse wijken in Lelystad.

Douwe was tevens lid van de Supportersvereniging vanaf het moment dat deze vereniging was opgericht, hij was een trouw iemand bij het klaverjassen wat werd georganiseerd net voor de jaarlijkse feestdagen in ons clubhuis op het Langezand.

Hij was de laatste jaren steeds minder aanwezig bij de thuiswedstrijden, van zowel het 1e elftal als bij seniorenwedstrijden. Ondanks dat kon hij hier als echte voetballiefhebber nog ontzettend van genieten.

Douwe was een prachtige kerel waar je langs de lijn en in de rust van een wedstrijd mee kon praten onder een genot van een kop koffie of glas bier. Hij was een oprechte SVL-er van het 1e uur en hij droeg de kleuren van onze vereniging in zijn hart mee, een pure SVL-er puur sang!

Ons medeleven gaat uit naar Douwe zijn vrouw Thea, Kees en Eppo, zijn naaste familieleden en de kleinkinderen waar hij ontzettend trots op was.

Wij zullen Douwe herinneren als een zeer betrokken en warm persoon, waar wij als leden van de voetbal- en supportersvereniging met goede herinnering aan zullen terugdenken, rust zacht Douwe,

Het afscheid vind plaats op donderdag 7 januari om 16:15 uur in het rouwcentrum de Olandhorst aan Oostranddreef in Lelystad.

Namens de besturen van de voetbal-  als van de supportersvereniging Sv Lelystad’67.

Jan Proem