In Memoriam 2015: Bram Blankman

7 november 2015 9:15

Vandaag bereikte ons het droeve bericht dat op vrijdag 6 november Bram Blankman op 79 jarige leeftijd is overleden, een trouw lid vanaf het eerste uur van onze voetbalvereniging SV Lelystad’67.
Bram was vanaf 1974 - de tijd dat de familie Blankman vanuit Dronten op de Delta in Lelystad kwam wonen - betrokken bij het voetballen van zijn beide zoons.

Vanaf dat moment meldde Bram zich vrij snel aan voor de beheercommissie voor beheer en onderhoud van ons sportpark Langezand. Zeker op de zaterdagen was hij samen met Willem Visscher, Han Nouwen en Alex Dooper druk met het opruimen van de velden na afloop van de diverse wedstrijden. De vereniging heeft veel gebruik gemaakt van zijn technische kennis op allerlei gebied, hij was nooit beroerd om iemand te helpen en bood spontaan zijn hulp aan. Daarnaast was Bram ook jarenlang scheidsrechter bij de jeugdafdeling, men kon altijd een beroep op hem doen.

Door de bovengenoemde werkzaamheden heeft het toenmalige bestuur hem de speld van verdiensten uitgereikt als blijk van waardering voor hetgeen hij voor de voetbalvereniging heeft gedaan.
Bram was ook lid van de Supportersvereniging SV Lelystad vanaf het moment dat deze vereniging in 1988 was opgericht, hij was een trouwe bezoeker bij de klaverjasavonden en andere evenementen.

Hij was tevens een trouwe bezoeker van het 1e team bij zowel de thuis – als de uitwedstrijden samen met zijn voetbalvriend Willem Diepgrond, hij was ook regelmatig te zien bij de jeugd en de seniorenwedstrijden (waar zijn zoon Ruud ook in speelde). Hij kon hier als echte voetballiefhebber en als trouwe fan van AZ’67 van genieten.

Ik heb menigmaal met Bram langs de lijn en na afloop van een wedstrijd staan te praten onder een genot van een glas bier. Ik durf voor 100% wel vast te stellen dat onze Bram een rood-wit hart had, een echte rasechte SVL-er vanaf het moment dat hij lid is geworden.

Vanwege zijn slechte gezondheid was hij de laatste tijd steeds minder aanwezig bij wedstrijden op het sportpark.

Wij zullen Bram herinneren als een zeer betrokken en warm persoon, een echte West Fries die zijn hart op de goede plaats had zitten, waar wij als leden van de voetbal- en supportersvereniging met goede herinnering aan zullen terugdenken.
Ons medeleven gaat uit naar mevrouw Blankman en de kinderen, wij wensen hen heel veel sterkte toe met het verlies van Bram.

Bram, bedankt wat jij allemaal hebt gedaan in de loop van de jaren voor onze voetbalvereniging SV Lelystad’67, rust zacht!

De afscheidsbijeenkomst wordt gehouden op vrijdag 13 november om 14:00 uur in het uitvaartcentrum Olandhorst Oostranddreef 1 Lelystad.

Namens de besturen van de voetbal- en supportersvereniging

SV Lelystad,

Jan Proem.