In memoriam 2013: Egbert Voerman

26 juni 2013 20:00

Vandaag bereikte ons het bericht dat op 23 juni, Egbert Voerman, een van de eerste en trouwe supporter van SV Lelystad '67 op 87 jarige leeftijd is overleden. Ons medeleven gaat uit naar Wim Voerman (oud voorzitter van SV Lelystad '67) en zijn familie met het verlies van hun man, vader, groot- en overgrootvader. Een in memoriam met medewerking van de supporters vereniging.

In Memoriam: Egbert Voerman

Vandaag heeft ons het droeve nieuws bereikt dat ons trouwe lid- en supporter “de heer Voerman” op zondag 23 juni op 87 jarige leeftijd is overleden.

Hij was vanaf de jaren zeventig - de tijd dat de familie Voerman  in Lelystad kwam wonen – betrokken bij het voetballen van zijn tweeling Jannes en Wim. Volgens mijn herinnering is de heer Voerman ook nog leider van het jeugdelftal van zijn zoons geweest.

Hij was de laatste jaren nog regelmatig aanwezig bij thuiswedstrijden, van zowel het 1e elftal als bij seniorenwedstrijden waar Jannes en Wim later ook nog actief in waren. Hij kon hier als echte voetballiefhebber en trotse vader nog ontzettend van genieten.

Ik heb menigmaal met Voerman senior langs de lijn en in de rust van een wedstrijd staan te praten onder een genot van een kop koffie.  Ik durf haast wel te stellen dat Voerman een rood-wit hart had, een rasechte Svl-er.

Vanwege zijn gezondheid was hij de laatste tijd steeds minder aanwezig bij wedstrijden op het Sportpark "Langezand".

Wij zullen Egbert Voerman herinneren als een aimabel persoon, waar wij als leden van de voetbal- en supportersvereniging met goede herinnering aan zullen terugdenken.

Uiteraard wensen wij mevrouw Voerman en de kinderen heel veel sterkte toe met het verlies van Egbert!

Namens het bestuur van de voetbal- en supportersvereniging Sv Lelystad’67

Jan Proem